about
Laat je mening horen:
WORD LID
Ontdek onze standpunten:
PROGRAMMA
Volg ons op twitter
Onze facebook pagina
Youtube kanaal
inhoud aan het laden
JONGCD&V Brugge
wbmv1738
Start-up ruimte voor jonge ondernemers in Poortersloge

Er zijn meer inspanningen nodig om Brugge terug aantrekkelijker te maken voor jonge mensen. Daarom pleit JONGCD&V Brugge ervoor om in te zetten op het aantrekken van “start-ups”. Dit kan door kantoorruimte vrij van huurprijs  te voorzien voor jonge ondernemers. De Poortersloge is daar volgens JONGCD&V Brugge een goede locatie voor.

 

De cijfers van de Stadsmonitor bevestigden het onlangs opnieuw: jongeren en vooral jonge gezinnen kiezen steeds minder vaak voor Brugge.
Om dit aan te pakken moeten we inzetten op meerdere zaken. Betaalbare woningen en initiatieven om afgestudeerde jongeren hier meteen na de studie te houden. Schepen Demon heeft wat dat betreft al mogelijkheden gecreëerd met z’n voorstel om afgestudeerden te laten wonen op een kot na het behalen van hun diploma. Alsook inspanningen om in onze stad meer in te zetten op initiatieven die onze jongeren aanspreken, zoals de impuls die schepen Decleer wil geven om meer pop-up winkels in Brugge te krijgen.

 

Jobs voor jongeren

 

Maar het meest essentiële is tewerkstelling. Als we jobs kunnen voorzien voor jongeren, dan is de kans veel groter dat ze in Brugge blijven of komen wonen.
Veel jongeren creëren hun eigen job door zelf een eigen onderneming te beginnen. In steden als Gent en Antwerpen zien we de laatste jaren een enorme stijging in aantal start-ups, onder andere in de IT-sector. Het zijn voornamelijk jongeren die dergelijke start-ups oprichten.
Tijdens de Gemeenteraad van maart 2015 hield Gemeenteraadslid Pieter Marechal een interpellatie met het voorstel om in Brugge op zoek te gaan naar een dergelijke locatie.

Pieter Marechal
: “De braindrain die we al jaren vaststellen is alarmerend. We moeten in Brugge meer inspanningen doen om het voor jonge ondernemende mensen aantrekkelijk te maken zich in onze stad te vestigen. Inzetten op start-ups is daarbij een belangrijke piste. Ze trekken creatieve jongeren aan en leveren werkgelegenheid. In eerste instantie voor de jongeren die hun eigen job creëren, alvorens ze ook jobs voor anderen voorzien eens ze succesvol zijn.”

 

Poortersloge-start-up

 

Hoe kan Brugge de sprong en inhaalbeweging maken om ook meer dergelijke initiatieven te faciliteren? Door ruimte te voorzien. JONGCD&V Brugge is ervan overtuigd dat de recent door de stad aangekochte Poortersloge een goede locatie zou zijn voor dergelijke start-up ruimte. JONGCD&V Brugge stelt dan ook voor om in de Poortersloge een verdieping te voorzien waar jonge starters zonder huur te moeten betalen zich kunnen vestigen.

 

Niels Vermeulen: “De locatie van de Poortersloge is uniek. Daarenboven is ze reeds in het bezit van de stad. Hier in het historische centrum van Brugge, in een gebouw met een eeuwenoude geschiedenis kunnen jonge ondernemers als het van JONGCD&V Brugge afhangt straks niet alleen hun eigen toekomst maar ook die van de stad mee vorm geven. Dit zou een enorme boost geven om onze stad terug aantrekkelijker te maken voor jongeren.”

© 2014 JONG CD&V Brugge | een website van wethepeople
Volg onze beweging in het recente nummer van ons magazine:
LEES DE LAATSTE RADIKAAL